Lägg ner.

Något som stör mig, är snåla idioter som trots deras snikenhet ska låtsas vara rikare än vad de egentligen är. Föreställ er till exempel detta scenario:

"Rik" person X maler på dag ut och dag in om sin förmögenhet, skryter om tilltänkta förstaklass resor utomlands, om hur jobbigt det är när minsta syskonet tar sönder ens 10.000 kronors handväska (och inte låter någon missa att en ny, 12.000 kronors väska inhandlades dagen efter), om att det är så fruktansvärt synd om alla som inte käkar rysk kaviar till middag och italienskt lyxglass toppad med bladguld till dessert dagligen.

Men samtidigt vrålar varje cell i kroppen på denne "rik" person X NEEEEEJ så fort det kommer till att betala tillbaka en fjuttig lånad slant. Den där väskan såg ingen någonsin röken av, på middagen hemma hos X blev man bjuden på korv och makaroner, och hoppsanhejsan i hallen låg ett par flygbiljetter märkta med "ekonomiklass".

Okej, så "rik" person X ljög om väskan. X överdrev allt om maten. X drog en liten halvsanning om förstaklass resan. Men VARFÖR kan X inte betala tillbaka den fjuttiga lilla lånade slanten, om nu X är så fruktansvärt rik som påstått?

Lider X av äckligt mycket girighet, eller var det bara en enorm myt om vad som fanns på kontot?
Lägg ner, ingen bryr sig ändå om vad du har på bankkontot, och när det är såhär blir alla bara irriterade istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0