Eat clean

Nu är det stopp på line på jobbet, så tänkte ge er en liten uppdatering om vad jag känner för skillnad efter exakt 2 veckor och 2 dagar på den sockerfria dieten jag och Jonas har börjat på!

I början av dieten var det rent outhärdligt att vara utan socker. Jag gick hela tiden och drömde om choklad, pasta, vitt bröd och oboy. Det känns äckligt när jag tänker på det nu, hur stor sockerabstinensen var. Usch! Måste tillägga att jag inte har druckit någon alkohol heller, fast det hade jag förvisso inte gjort på flera veckor innan dieten heller. Nu tänker jag bara på socker ibland, särskilt när jag är hungrig, då kan jag bli grymt sugen på ett glas Oboy. Men efter att ha ätit en frukt (nej, vi går inte på sån extrem LCHF, tycker det är sjukt att lägga av med frukt) så känns det alltid bättre igen.

Innan dieten hade jag aldrig vågat ställa mig på en våg, inte en chans! Nu skulle jag jättegärna göra det, för det syns på hela kroppen att jag har tömt i alla fall ett par fettdepåer här och var.

Förut var jag kroniskt trött och sleten. Bänkade mig i soffan direkt jag kom innanför dörren hemma och kunde somna vid 6-7, sedan bara vara vaken någon timme för att därefter sova resten av natten. Helgerna ska vi inte ens tala om, jag var så trött och slö så det kändes plågsamt att göra något alls. Nu kommer jag hem från jobbet och har inga problem med att ställa mig och diska och fixa direkt. Eller jo, okej, tycker fortfarande det är så förbannat pissetråkigt och jobbigt, men inte sådär plågsamt så man blir arg i hela kroppen. Igår ställde jag mig med glädje och lagade mat, bakade bröd och gjorde fruktsallad, sådant som förut bara har känts som ett ont måste. Baka bröd, skulle aldrig ens ha tänkt tanken att göra det på en måndag innan! Har sån sjuk energi, känner mig verkligen taggad på att träna hela tiden! Övertid på jobbet hade känts så sjukt jobbigt innan, men nu tar jag det med en klackspark, vecka efter vecka. Känner mig för övrigt väldigt kreativ, och har äntligen energin till att göra något av det.

I övrigt så hade jag väldigt lätt att få ångest innan, alltså sån ångest som bara kommer smygande utan anledning. Nu har jag, ja hittills har jag ingen sån ångest som bara smyger sig på av ingen anledning i alla fall. Är ju dock väldigt tidigt att uttala sig om den saken, men jag hoppas det håller i sig i alla fall. Brukar alltid ha lite extra ångest på våren också av någon anledning, men har inte haft någon skum vårångest i år. Har inte ens särskilt mycket ångest över mitt håravfall längre, och ja, det har blivit riktigt brutalt! Skrattar mest åt det, för det är då fan typiskt att jag som alltid har varit så petig med mitt hår verkar ska gå och bli flint nu, haha!

Så ja, om detta håller i sig så vill jag verkligen fortsätta med denna dieten. Mår riktigt jäkla bra faktiskt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0